Bismarck |
Autor |
Wiadomość |
Wojciech Zalewski
Genera? (wydawca)

Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Mar 2004 Posty: 14626 Skąd: warszawa
|
|
|
|
 |
góral
St. szeregowy

|
Wysłany: Wto 19 Wrz, 2017
|
|
|
Takie krótkie pytanie czy okręty niemieckie mogą się poruszać. A poza tym oceniam grę na 9+ |
|
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Genera? (wydawca)

Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Mar 2004 Posty: 14626 Skąd: warszawa
|
|
|
|
 |
Grisznak
Porucznik

Pomógł: 5 razy Dołączył: 01 Cze 2006 Posty: 767 Skąd: Włocławek
|
Wysłany: Nie 15 Paź, 2017
|
|
|
Od pewnego czasu zbierałem się nad własną wersją zasad do Bismarcka (z uwzględnieniem istniejących) i powoli nabiera to kształtu. Na razie skupiłem się na scenariuszu z "Gryfem" i "Wichrem". Będzie plansza, ruch jednostek po niej, osobna plansza dla samolotów, uwzględnienie wypadków, doświadczenia (lub jego braku) załóg itd. Wygląda to tak:
 |
|
|
 |
dixie
St. sier?ant

|
Wysłany: Nie 15 Paź, 2017
|
|
|
Ta stronka coś mi nie hula. Wątpię, żeby przeciążenie (jak twierdzi komunikat).., może DNS, może w pracy na "innym kablu" da radę...
Ale to co napisałeś brzmi bardzo obiecująco. Zgodnie z nową świecką trdycją przydałby się jakiś "plejtru" co by oczoleptycznie doświadczyć tego powiewu lepszości rozgrywki dla graczy "po 22"
Kiedy wydajesz drukiem? |
|
|
|
 |
skalord
St. szeregowy

|
|
|
|
 |
Grisznak
Porucznik

|
Wysłany: Wto 17 Paź, 2017
|
|
|
O, fajnie, bo ja się skupiam na scenariuszach lotniczych.
Myślałeś o tym, aby wprowadzić żetony namiaru artyleryjskiego? Tzn. po trafieniu w cel okręt dostaje taki żeton i jeśli ponownie strzela, to może np. przerzucić jedną z kostek. Jeśli jednak strzela do innego okrętu albo cel zmienia położenie lub stawia zasłonę dymną, wówczas żeton namiaru schodzi. |
|
|
 |
skalord
St. szeregowy

|
Wysłany: Wto 17 Paź, 2017
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Myślałeś o tym, aby wprowadzić żetony namiaru artyleryjskiego? |
Zmieniam swój post. Tak na prawdę jest taka reguła, którą dodałem. Jest to ponowny rzut kostki co uzyskała 6. |
|
|
|
 |
Grisznak
Porucznik

|
|
|
|
 |
radarro
Szeregowy

|
Wysłany: Pon 28 Sty, 2019
|
|
|
Wojciech Zalewski napisał/a: | nie, one są w centrum mapy, są niejako odniesieniem.
W kolejnej grze Midway - będą mogły |
Witam, Chciałbym zapytać o postępy / termin wydania gry MIDWAY.
PS. Jako młodociany fascynat, 30 lat temu stworzyłem serię gier WAKE, CORAL SEA, MIDWAY opartych na powtarzalnym algorytmie,tabele,mapy. Największym sukcesem było stworzenie sposobu wzajemnego potwierdzania efektów rozpoznania lotniczego oraz wykrywania nadlatujących grup lotniczych. |
|
|
|
 |
|