Biały Konwój |
Autor |
Wiadomość |
Radosław Kotowski
Porucznik

|
Wysłany: Wto 16 Gru, 2014
|
|
|
Scenariusz jest dobry i ciekawy.
Zmieniłbym tylko punkty zwycięstwa.
1PZ-dojechnie pełnej ciężarówki do granic Rosji.
2PZ-Zabranie Polakom 1PS
Automatyczne zwycięstwo dla Rosjan bez zmian.
PZ zliczane tylko dla Rosjan, gra się dwa razy zamieniając się stronami i wygrywa ten kto zdobył więcej PZ.
Dla szybszego rozstawienia rozstawiamy tylko rosyjskie ciężarówki, artylerię polową, trzy kompanie "zielonych ludzików" i specnaz w granicach Rosji. Polaków rozstawiamy tak jak w opisie scenariusza.
Tylko specnaz, "zielone ludziki" i ciężarówki mogą przekraczać granicę. |
|
|
|
 |
Grisznak
Porucznik

Pomógł: 5 razy Dołączył: 01 Cze 2006 Posty: 767 Skąd: Włocławek
|
|
|
|
No dobrze, ale to nie zmienia jednego - polskie jednostki są w stanie rozjechać wszystkie ciężarówki zanim te zdążą się nawet poruszyć. Może ciut więcej Specnazu by pomogło? |
|
|
 |
Radosław Kotowski
Porucznik

|
|
|
|
Można je rozstawiać w miejscowościach. Dać więcej Specnazu. Do wyboru.
Trzeba porobić testy. |
|
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Genera? (wydawca)

Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Mar 2004 Posty: 14626 Skąd: warszawa
|
|
|
|
bo założenie jest "pokojowe". To jeden z wielu scenariuszy, szykowane sa kolejne. Między innymi Bartoszycka Republika Ludowa. Będzie więcej specnazu... |
_________________ https://www.facebook.com/...?ref=ts&fref=ts |
|
|
|
 |
Radosław Kotowski
Porucznik

|
|
|
|
Wojciech Zalewski napisał/a: | Bartoszycka Republika Ludowa. |
Nazwa się przyjęła
W tym pokojowym założeniu można jeszcze obniżyć siłom polskim PR w pierwszej turze. |
|
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Genera? (wydawca)

|
|
|
|
 |
Grisznak
Porucznik

|
Wysłany: Śro 17 Gru, 2014
|
|
|
Albo zastąpienie jednostek zmechanizowanych - piechotą. Ona ma mniejszy zasięg ruchu i nie będzie w stanie rozjechać wszystkich ciężarówek w jednej turze. |
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Genera? (wydawca)

|
|
|
|
 |
Grisznak
Porucznik

|
|
|
|
Właśnie o to chodzi. Obie strony muszą się wówczas zastanowić i tak rozstawić jednostki, by uzyskać optymalny efekt bez pewności całkowitego sukcesu. |
|
|
 |
brathac
St. sier?ant

|
|
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Genera? (wydawca)

|
|
|
|
brathac napisał/a: | Czy to znaczy że ten scenariusz nie był testowany przed wydaniem, skoro teraz wychodzą takie kwiatki? |
Zawsze w takim momencie przypomina mi się skecz kabaretu Ani Mru Mru
- Pani Kasiu czy umówi się ze mną Pani dziś wieczorem?
- Ale ja nie jestem Kasia
- Ale ja nie o to pytałem...
Pan doskonale się wkomponowuje w ów skecz. Nie wie pan o czym rozmawiamy, ale dołoży pan sobie swoje trzy grosze . Scenariusz ma takie założenia jakie ma i taki był zamiar stwórcy .
Jest trudny, tak samo jak w Ardenach trudno przejść Mozę, Czy to oznacza, że "wychodzą jakieś kwiatki"? Nie - to oznacza, że jest TRUDNY.
I teraz moje pytanie - grał Pan w ten scenariusz? Ile pan zdobył w nim punktów? No śmiało |
|
|
|
 |
brathac
St. sier?ant

|
Wysłany: Czw 18 Gru, 2014
|
|
|
Po pierwsze, nie jest ładnie odpowiadać pytaniem na pytanie.
Po drugie, nie wiem jak na podstawie jednego zdania jest Pan w stanie wywnioskować, czy orientuję się w temacie.
Po trzecie, jeśli rozmówcy wyraźnie wskazują, że strona rosyjska ma w scenariuszu "przerąbane na starcie", to albo zawiedli betatesterzy, albo zaiste scenariusz jest wyjątkowo trudny. To drugie akurat mi nie przeszkadza, bo balans w grze to może być np w Chińczyku.
Po czwarte i ostatnie, nie jeszcze nie grałem. Nie zachęca mnie Pan zbytnio do zakupu. |
_________________ http://solaris7.pl/
http://strategialodz.pl.tl
http://jedyna-i-sluszna.blogspot.com/
 |
|
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Genera? (wydawca)

|
|
|
|
brathac napisał/a: | Po pierwsze, nie jest ładnie odpowiadać pytaniem na pytanie.
Po drugie, nie wiem jak na podstawie jednego zdania jest Pan w stanie wywnioskować, czy orientuję się w temacie. |
Pan sam to teraz napisał, że nie widział pan scenariusza na oczy
brathac napisał/a: |
Po trzecie, jeśli rozmówcy wyraźnie wskazują, że strona rosyjska ma w scenariuszu "przerąbane na starcie", |
i cóż e tym jest takiego niesamowitego?
brathac napisał/a: | to albo zawiedli betatesterzy, albo zaiste scenariusz jest wyjątkowo trudny. |
doskonała dedukcja. Szkoda tylko że zamiast zagrać i zdobyć więcej punkitów niż inni. Opracowac inne rozwiazanie pan już założył, że zawiedli testujący
brathac napisał/a: | To drugie akurat mi nie przeszkadza, bo balans w grze to może być np w Chińczyku. |
popieram.
brathac napisał/a: | Po czwarte i ostatnie, nie jeszcze nie grałem. Nie zachęca mnie Pan zbytnio do zakupu. |
Bardzo mi przykro. Ale ja w ciągu miesiaca sprzedałem połowę nakładu, dzięki ożywionym dyskusjom w sieci. Poddaje pod rozwagę by pan przemyślał możliwość zakupu gry, by mógł pan o niej śmiało dyskutowac i grać w kolejne nasze rozwinięcia.
A teraz coś odemnie
Śmiało panu odpowiem,
Pan pomylił się w treści postu (takie mam wrażenie)ł, bo skoro drugie Panu nie przeszkadza, to rozumiem, że nie muszę się odnosić do Pana wypowiedzi.
Dokonam też interpretacji , zapewne nie przeszkadza panu "trzecie", i słusznie, bo scenariusze nie mają być zbalansowane - tylko autorskie...
Pan stosuje "przymiotnikowość", dokonując oceny czegoś czego pan nie widział, nie grał i nie zamierza kupić, bo ja pana nie zachęcam . To po co pan dokonuje ocen owego czegoś jedynie na podstawie naszych dyskusji, które, to prawda, analizują skalę trudności tej rozgrywki?
Przewrotnie, można, dla słabych graczy, powiedzieć, że jest ŁATWY - dla Polaków. Może to niektórych zachęci. |
|
|
|
 |
Wojciech Zalewski
Genera? (wydawca)

|
|
|
|
brathac napisał/a: | Czy to znaczy że ten scenariusz nie był testowany przed wydaniem, skoro teraz wychodzą takie kwiatki? |
wydaje mi się, że jednak odpowiedziałem, taki mam zwyczaj.
est trudny, tak samo jak w Ardenach trudno przejść Mozę, Czy to oznacza, że "wychodzą jakieś kwiatki"? Nie - to oznacza, że jest TRUDNY. |
|
|
|
 |
Radosław Kotowski
Porucznik

|
Wysłany: Śro 24 Gru, 2014
|
|
|