Plany wydawnicze - Rok 2005
Wojciech Zalewski - Sob 04 Cze, 2005 Temat postu: Rok 2005 W tym roku planujemy wydać następujące gry:
ARDENY 1944-45 - 1 lipca
a dalej kolejność nie ustalona:
OSTROŁĘKA 1831 - NAP
STIRLING 1287 - S
ŚLĄSK 1939 - W-39
TYGRYSY W ŚNIEGU (Charków 1943) - B-35
Proponuję oddać głos w ankiecie to nam pomoże przemyśleć kolejność
Tygrysów tam nie ma gdyż ONE idą włsnym torem myślowym
Luciao - Sob 04 Cze, 2005
Zapewne kazdy ma swoje typy i każda z pozycji znajdzie swoich sympatyków dla których jej wydanie wydawać sie będzie priorytetowe. Po wydaniu Ardenów - "weterani" II WŚ pewnie będą mogli odpoczać chwile na rzecz innych wiarusów. Oczywiście pamiętamy że wsród zapowiedzi są dwa nowe systemy rozgrywek.
Cyber Stefan - Sob 04 Cze, 2005
Zaglosowalem na Ostrolek choc zastanawialem sie tez nad Stirling... ale sentyment do okresu napoleonskiego przewazyl... W kazdym razie napewno nie Wrzesien - przyda sie jakies odswiezenie, jakis inny system, inny okres historyczny niz ciagle II wojna swiatowa...
Teufel - Sob 04 Cze, 2005
usunięte
Yari - Sob 04 Cze, 2005
Stirling zdecydowanie. Potrzeba powiewu świerzości . Karmieni II wojną światową gracze potrzebuję małej odmiany . Stirling byłoby idealne.
preclo - Sob 04 Cze, 2005
Lubię Wrzesień, ale po Lubelskich Manewrach i Armagedonie potrzeba mi trochę przerwy od tego systemu
Poza tym ciekawość zżera, jak będą się prezentowały nowe systemy, a z dwojga średniowiecze - bitwy napoleońskie, bardziej jestem zainteresowany tymi drugimi. Dlatego zagłosowałem na Ostrołękę.
Silvershoot - Sob 04 Cze, 2005
Jestem zdecydowanie za Ostrołęką bo
nie przepadam za W 39
należy odpocząć trochę od II wś
nie zabardzo interesuje mnie średniowiecze ( oczywiście nie mówię że w tą grę nie zagram bo zrobię to lecz wolę to co mi bardziej pasuje )
lubię klimat epoki Napoleona
PS:
ciekawią mnie te nowe systemy
kozioł - Sob 04 Cze, 2005
a ja głosuje na Śląsk bo mnie nie interesują za bardzo te nowe gry, choć dobrze że będą bo to oznacza rozwój, mi się jednak nie przydadzą, sory ale Śląsk
Panzerfan - Nie 05 Cze, 2005
Oczywiście że Ostrołęka . Jako że nie interesują mnie gry średniowieczne, to zdecydowanie epoka napoleońska tak. Im prędzej system zacznie żyć tym lepiej.
Wrzesien stanowczo nie
Panzer - Nie 05 Cze, 2005
Głosowalem za Śląskiem,choć szczerze mówiąc,to baaaardzo nie mogę się doczekać Stirling...nawet niekoniecznie samej bitwy,ale systemu,bo od razu pewnie sobie jakieś Płowce czy Legnicę wykombinuję.
Pozdro
Ale mimo wszystko przeważa Śląsk.
Pan P. - Nie 05 Cze, 2005
Glosowalem na Ostroleke ponieważ :
chcem ruskim dokopac
chcem cos Napoleonskiego
II ws jest ok, ale trzeba zagrac w cos innego, lub chociarz dac innym taka mozliwosc
chcem wykorzystac rusofilstwo Taty ( moge sie poswiecic i zagrac Rosjanami ), i wkrecic go do planszowek
chcem Slaska i Stirlinga, tyle ze w dalszej kolejnosci
byla juz obiecana !!
Nico - Nie 05 Cze, 2005
Co wy z tym Napoleonem, Ostroleka to przeciez cos wogole innego. Nawet RK mowil, ze zadnych gigantycznych szarz, wielkich baterii tam nie ma...bo nie bylo.
Pan P. - Nie 05 Cze, 2005
Nico napisalem " cos napoleonskiego ", a przeciez nie chodzi o tylko jdna bitwe wkoncu to caly system, wiec i kiedys beda te wielkie szarze
MMM - Nie 05 Cze, 2005
Ja głosowałem na Ostrołęke!!
Bitwy średniowieczne jakoś do mnie nie przemawiają ... już bardziej coś nowożytnego albo w systemie operacyjnym
Wrzesień to też nie dla mnie.
A Ostrołęka to może być (jak w reklamie) powiew świeżości i nowości i z chęcią pogram Polakami.
Teufel - Nie 05 Cze, 2005
usunięte
MMM - Nie 05 Cze, 2005
OK Stirling to też powiew świeżości ale ja poprostu wole szybciej zagrać w Ostrołęke
a dotego bitwy średniowieczne jakoś mniej mnie interesuja
Viking - Nie 05 Cze, 2005
a w przyszłości Alzacja i Antwerpia będą drukowane w TiS ach czy w pudełkach-taki offtopic mały
Wojciech Zalewski - Nie 05 Cze, 2005
zapewnie będzie różnie
slowik - Nie 05 Cze, 2005
Ostroleka, nie tyle o sama bitew ale o system.
bedzie system gdzie mozna robic duzo bitew Napoleonskich..
Panzer - Nie 05 Cze, 2005
No dobra,powiem tak:niech WZ wypuści wszystko naraz,a ja na pewno kupię wszystkie 3 gry ...
Oczywiście w historii moim zdaniem NIE MA okresów malo ciekawych,ale gdybym miał wybierać (jak juz pisałem wcześniej),to wypuściłbym to w takiej kolejności:Śląsk (niech Wrzesień wreszcie wyjdzie w całości,chociaż zachodnia część kraju),Stirling,Ostrołęka.Rzecz jasna,moja opinia jest tak jak wasza-subiektywna,wiec zgoduy co do kolejności nie będzie .
Pozdro
|
|
|